След среща на майките с кмета на Хисаря: Ще има кетъринг в детските градини

След среща на майките с кмета на Хисаря: Ще има кетъринг в детските градини

Днес бе проведена среща на представители на майките и кмета на Община Хисаря инж. Пенка Ганева, на която бяха обсъдени притесненията на майките по отношение доставката на храна в детските градини от външна фирма и въвеждането на кетъринг. Инж. Ганева беше категорична, че икономически е невъзможно да се поддържат кухните и работните места към тях и на тази база е взела решението да се доставя храната от фирма за кетъринг. Коя ще бъде фирмата ще определи обществената поръчка, която тепърва ще бъде обявена. На срещата бяха направени отстъпки и от двете страни и се стигна до следното споразумение:
Майките да предложат в писмен вид изискванията си към храната на децата, които да бъдат включени в условията на Обществената поръчка до 20 ноември.
Сумата, определена за хранодена на едно дете ще бъде увеличена от 2.20 лв на 3.80 лв, с което чувствително ще се подобри качеството на храната.
Икономиите от въвеждане на централизирано снабдяване на детските градини с храна в размер на 100 000 лв. да бъдат целево заложени в Бюджет 2021 на Община Хисаря за подобряване материалната база на детските градини, равномерно разпределени между тях.
Кметът на общината обеща, че няма да допусне затваряне на детски градини в общината. Ще се опита да отвори детската градина в село Красново, ако това е възможно.
От реализираната икономия ще се доставя млечна кухня по селата и в събота и неделя.
Майките ще следят да се изпълнят поетите ангажименти. „Няма да позволим да се прави компромис със здравето на децата ни“, казаха те.

Още по темата