Американците са ужасени, пристигат два милиона мигранти

Американците са ужасени, пристигат два милиона мигранти


Голяма част  от американците обвиниха за евентуалната предстояща мигрантска криза президент Джо Байдън, Според проучване на Hill-HarrisX 44 процента от анкетираните посочват Байдън като източник на проблема с мигрантите на мексиканската граница, съобщава пише The Hill.

Повод за притесненията е публикувана по-рано от Си Ен Ен информация, че до 2 милиона мигранти могат да преминат границата между САЩ и Мексико до 30 септември, което ще бъде рекорд в цялата история на страната.

В същото време обаче 28% от анкетираните посочиха името на бившия държавен глава Доналд Тръмп като виновник за евентуалната криза. Междувременно 73 процента от анкетираните републиканци обвиняват настоящата администрация за проблемите на границата. 

Очаква се американският президент Джо Байдън да предприеме действия по оптимизиране на процеса по натурализация на 9 милиона мигранти. Срещу подобен ход Тръмп рязко ес противопоставяше. 

Байдън също така ще нареди преразглеждане на всички законови препятствия пред имиграцията и интеграцията, въведени от Тръмп. Както обеща по време на предизборната си кампания, Байдън ще подпише заповед, с която ще бъде съставена работна група, която да събере мигрантски семейства, разделени заради политиката на Тръмп за „нулева толерантност“ от 2018 г. Тя позволяваше депортацията на възрастни, влезли в Съединените щати нелегално, докато децата им биваха поставяни под федерална опека.

Още по темата