От партията на Слави посякоха офертата на БСП за коалиция

От партията на Слави посякоха офертата на БСП за коалиция

Два дни след края на вота повечето формации, които влизат в новия парламент, тръгнаха да се надпреварват да ухажват партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. БСП дори обяви, че в името на изгонването на ГЕРБ и Бойко Борисов от власт, е склонна да подкрепи кабинет на „Има такъв народ“.
„Държим на думата си. От БСП могат да казват каквото си искат, но коалиция с тях няма да правим“, коментира Тошко Йорданов, сценарист и кандидат за депутат, цитиран от „Сега„.
Йорданов допълни лаконично, че очакват окончателните резултати от парламентарния вот, след това трябва да се свика Народното събрание и пр. Ще вървим по стъпките, които са регламентирани, допълни той. И отново потвърди думите си от изборната нощ – без пазарлъци и коалиции с ГЕРБ и ДПС. Всъщност от „Има такъв народ“ оставят отворени за разговори за бъдещо управление единствено към „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.
Съпредседателят на ДП Христо Иванов каза пред „Сега“, че към момента ситуацията е доста неясна и че е „рано да се правят каквито и да било анонси“ за коалиционни преговори. „Няма кой знае какви отговори. По никакъв начин подкрепа на управление на ГЕРБ и ДПС. Както и на БСП“, посочи Иванов, като подчерта, че трите партии попадат в различни категории. По думите му ако със Слави Трифонов не се получи и той върне втория мандат за съставяне на правителство, за дясното обединение би било невъзможно да подкрепят мандат на соцпартията. /Blitz.bg

Още по темата