Напрежение в Пловдив: Протестиращи пробиха кордона на полицията, шестват по улиците/СНИМКИ/

Напрежение в Пловдив: Протестиращи пробиха кордона на полицията, шестват по улиците/СНИМКИ/

Протестът в Пловдив, на който първоначално се събраха около стотина души, към момента наброява 600-700 човека и шества по улиците на града. На място сред недоволните е човек от „Отровното трио“ – Велислав Минеков. Протестиращите тръгнаха от площад „Съединение“, минаха по главната улица, стигнаха до бившия Партиен дом, по който хвърляха яйца и опитаха се да излязат на главния булевард „Цар Борис III Обединител“.
Тъй като протестиращите нямат разрешение да блокират улици и булеварди кордон полицаи ги спря. В продължение на десетина минути униформените, хванати за ръце, не допускаха никой да пробие охраната им, въпреки, че срещу тях протестиращите ругаеха и хулеха. Появиха се и провокатори, но останалата част от протестиращите не се подаде и не реагира на призивите им за насилие. В този момент зад гърба на полицаите дойде и вторият лъч на протестиращи и така кордонът се разпадна.
Преди малко протестиращите пробиха полицейската блокада и излязоха по булеварда като се движат между колите. Минаха през тунела, за кратко блокираха кръстовището на „Чифте баня“, а сега част от тях шестват по основните улици и булеварди в Пловдив. По информация на БЛИЦ тази вечер в протеста има провокатори заради това и полицията е многобройна./БЛИЦ

Още по темата