„Червена“ България ликува! ЦСКА-София грабна Купата с късен гол на резерва (ВИДЕО)

„Червена“ България ликува! ЦСКА-София грабна Купата с късен гол на резерва (ВИДЕО)

Снимка: ПФК Арда

ЦСКА-София е новият носител на Купата на България! Пред над 20 хиляди зрители на националния стадион „Васил Левски“, „червените“ победиха Арда с 1:0. Голът на успеха дойде 5 минути преди края на редовното време и бе дело на резервата Бисмарк Чарлс.

ЦСКА-София имаше страхотен шанс да поведе след по-малко от 240 секунди игра. Синклер пусна успореден пас отляво. Варела засече от движение, но Кардажов с отличен рефлекс изби.
Арда отговори в 10-ата минута. Тилев центрира от фал, Тонислав Йордано засече от ъгъла на вратарското поле, но покрай лявата греда. В ситуацията бе маркирана и засада на нападателя.
В 25-ата минута Емил Мартинов получи на ъгъла на наказателното поле. Освободи се от Мено Кох и стреля в горния десен ъгъл на вратата. Бусато обаче се разтегна и изби с една ръка, а след това успя и да улови.
Минутка по-късно и Тилев изпробва рефлекса на вратаря на ЦСКА-София, който отново се справи и запази нулевото равенство.
В 29-ата минута Кайседо падна много лесно в наказателното поле на Арда, след съприкосновение със съперников футболист. Въпреки неговите претенции, Волен Чинков не отсъди дузпа.
В 38-ата минута се създаде сериозно напрежение в наказателното поле на ЦСКА-София. Топката бе насочена на границата на вратарското поле към Йорданов, но Матей успя да избие току пред крака му в корнер.

В 58-ата минута Арда можеше да открие резултата. Делев изпълни добре фал. Топката обаче премина над лявата сглобка на вратата.
5 минути по-късно Кери центрира от фал. Мено Кох засече с глава, но топката премина покрай дясната греда.
В 65-ата минута Емил Мартинов бе изведен сам срещу вратаря, но под ъгъла. Той стреля незабавно, но Бусато успя да избие в корнер.
В 74-ата минута две от резервите на ЦСКА-София създадоха напрежение пред вратата на символичните домакини. Йомов центрира отдясно, Чарлс засече с глава, но Караджов улови без особени затруднения.
ЦСКА-София поведе в 85-ата минута. Амос Юга изведе прекрасно Бисмарк Чарлс сам срещу вратаря. Нападателят пък много хладнокръвно преодоля Караджов за 0:1.

Още по темата