Работа не се върши с празни приказки в декларации, а с много усилия и последователност

Работа не се върши с празни приказки в декларации, а с много усилия и последователност


Едно от най-хубавите неща в демокрацията е да имаш достойни политически опоненти. Да те държат в напрежение, да те карат да си по-добър от тях, да имаш по-добрите идеи, по-добрите аргументи, по-добрите решения. За съжаление, не е тази ролята на политическата група на „Демократична България“ в Столичния общински съвет. Това каза по време на днешната сесия на СОС председателят на Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева. Поводът за изказването е декларация, прочетена от името на Групата на „Демократична България” в СОС по време на заседанието.

„От „Демократична България“ единствено пишат декларации. Но не сериозни и задълбочени. Вероятно това действие е част от отчета пред структурите им. Да не говорим, че фактите са сбъркани. И не само сбъркани, а и манипулирани. Маркира се територия на политическата сцена с гръмки думи“, посочи Едрева.

Според нея целта на днешната декларация на ДБ е да се покаже как те са автори на идеята на партерните етажи да има детски градини. „Било им записано в предизборната програма, но кметът Йорданка Фандъкова сега я обявила за своя. Истината е, че идеята се коментира от години от различни специалисти, включително и от тези на БСП“, обясни Малина Едрева. По думите й темата за детските градини в София е важна, защото столицата беше оставена без детски градини, които бяха заграбени преди изобщо ГЕРБ да съществува.

„През последните 12 години кметът Фандъкова, нейният екип и съветниците от ГЕРБ работихме и вече има над 100 нови сгради на детски градини. В момента се строят нови 8 сгради, предстоят да започнат още 9. Кметът на София направи предложения за законодателни промени в изискванията за сградните пространства, така че да може да има детска градина на партерен етаж. Изненада в нашата политика няма. Ние знаем, че работа не се върши с празни приказки в декларации, а с усилия и последователност“, каза още председателят на Групата на ГЕРБ в СОС.

Още по темата