Бодуров потроши гредите, Пирин стъпи накриво срещу Литекс (ВИДЕО)

Бодуров потроши гредите, Пирин стъпи накриво срещу Литекс (ВИДЕО)

Пирин (Благоевград) и Литекс не излъчиха победител в мач от XII кръг на Втора лига. На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, „орлетата“ на два пъти удариха гредите, като и в двата случая това стана след удари с глава на капитана Николай Бодуров. Така гол не падна и последният съдийски сигнал прозвуча при 0:0.
В 29-ата минута благоевградчани можеха да открият резултата. Антон Карачанаков центрира от корнер, Николай Бодуров засече с глава, но топката кацна на напречната греда.

Четвърт час преди края Пирин пропусна чудесно положение. Джордж Оукли получи топката и стреля пред границата на вратарското поле, но над напречната греда.
Малко по-късно Карачанаков отправи силен удар извън наказателното поле. Топката рикошира във футболист на гостите и заблуди вратаря, но пък мина встрани от лявата греда, излизайки в корнер.
В 81-ата минута „орлетата“ по чудо не поведоха. След центриране от корнер, Николай Бодуров засече с глава. За втори път обаче гредата, този път дясната, не позволи на капитана на домакините да се разпише.
Минутка преди края на редовното време, Пирин можеше да стигне до победата. След центриране в наказателното поле, топката стигна до Оукли, който я провря под плонжа на вратаря. Шаламанов обаче показа светкавична реакция, обърна се и улови току пред голлинията.

Още по темата