Борисов: Слави Трифонов е с готовност да управлява… някога и при пълно мнозинство

Борисов: Слави Трифонов е с готовност да управлява… някога и при пълно мнозинство

Премиерът в оставка Бойко Борисов проведе среща с представителите на туристическия бранш у нас и властите относно предстоящия старт на летния туристически сезон. Министър-председателят не пропусна да коментира и актуалната политическа обстановка и решението на Слави Трифонов да върне втория мандат за управление.
„Радвам се, че видях Слави Трифонов жив и здрав – с готовност да управлява… някога и при пълно мнозинство. Такова никога няма да има“, категоричен бе Бойко Борисов.
„Резултатите на следващите избори ще са сходни. Дори и „Има такъв народ“ да са първи, отново няма да искат с нас, но и другите партии си остават същите, само че в следващия парламент ще влязат и патриотите“, заяви премиерът в оставка.
„Тогава пак ли ще кажат, ако нямат мнозинство, пак ли на избори? Това са още 50-60 млн. лв. Държавата вече похарчи 150 млн. за изборите през април, а и още толкова за предсточщия президентски вот“, коментира Борисов.
„Продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването на мандатите. Не знам какво чака“, заяви министър-председателят.
„Те се занимават само с две неща – Избирателния кодекс, както и да прекарат съдиите да се отчитат на депутатите“, обясни премиерът в оставка действията на новия парламент.
„Не направиха и Щаб, а за Плана за възстановяване не искат и да говорят. Не дадоха правителство с министри, които са готови с идеи и работа. С промените в Изборния кодекс някой обслужва президента, за да има той служебна победа“, съобщи Борисов. /Новини.БГ

Още по темата