Руският Мутафчийски: Коронавирусът е пълна глупост

Руският Мутафчийски: Коронавирусът е пълна глупост

Мясников определи ниския брой смъртни случаи в Русия като „чудо”

Руският медик, натоварен със задачата да информира руското население за коронавируса и здравните рискове, заяви, че COVID-19 е пълна глупост. Той използва нецензурния израз „Хуйня всё это!” в предаването на Ксения Собчак.

Александър Мясников бе назначен като ръководител на руското звено за информиране на населението за коронавируса. Доктор Мясников смята, че цялата опасност от COVID-19 е силно преувеличена и руснаците трябва да знаят, че това е респираторно заболяване с минимална смъртност. Мясников, превърнал се в говорител по темата за коронавируса, първоначално твърдеше, че той няма да достигне до Русия, но впоследствие промени тази си позиция, заявявайки, че вирусът не е особено опасен. Той посъветва руснаците да не се паникьосват при всеки един симптом.

Александър Мясников каза, че не разбира причините, поради които целият свят е спрял дейност заради подобен коронавирус, но според него втората вълна ще е по-опасна от първата. Русия в момента е на трето място в света по брой заразени (370 хиляди), но жертвите по официални данни на властта са четири хиляди. Мясников обясни ниския брой смъртни случаи като „руско чудо”, макар че западни издания поставят под сериозен въпрос достоверността на изнесените данни.

Александър Мясников бе назначен с идеята да информира руснаците за коронавируса и да ги „пази” от фалшиви новини, но в тази си роля вече ще бъде запомнен с няколко полемични коментара. Руският медик заяви, че „тези, на които им е писано да умрат, ще умрат”. Той посъветва своите сънародници да спрат да се тревожат за болестта. Мясников, оглавяващ Информационния център по мониторинг на ситуацията с коронавируса в Москва, ще се запомни и с друго любопитно изказване. Медикът се застъпи за убийствата, извършени от „чест”. Той разказа историята на свой приятел, лежал 20 години в затвора за двойно убийство. Мясников го оправда напълно, защото не е извършил убийство заради кражба или нещо друго, а да защити честта си.

Източник: Fakti.bg

Още по темата