Военни дариха легла на общинската COVID болница „Св. Мина“

Военни дариха легла на общинската COVID болница „Св. Мина“

Дарение от военните – 20 болнични легла и 100 комплекта чаршафи, получи МБАЛ „Свети Мина“, след като по-рано днес започна преструктурирането й в болница за приоритетно лечение на хора с COVID-19.
„Сърдечни благодарности на генерал Явор Матеев затова, че се отзова и веднага ни предостави леглата, които поискахме“, заяви директорът на  проф. Петър Петров.
„Обръщаме се горещо към лекарите, които имат възможност да се включат като доброволци в екипа на МБАЛ „Свети Мина“, за да подпомогнат дейността и работата на техните колеги, някои от които са с придружаващи заболявания и не могат да участват в лечението на COVID-болни”, заяви Д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“.
На място той разясни на лекарите от болницата необходимостта от тяхната отговорна позиция и включването им в борбата срещу разпространението на коронавируса и отговаряне на нуждите на пловдивчани.
„Целта ни е и да съхраним три от отделенията – по кардиология, хирургия и детското отделение, за да продължи стабилизирането на общинската болница. Изправянето ѝ „на крака“ е лична кауза както моя, така и на кмета Здравко Димитров“, допълни д-р Калин Калинов.
В момента се остойностява план-сметката, която да бъде предоставена на правителството за превръщане на МБАЛ „Свети Мина“ в болница за лечение на пациенти с COVID-19 и осигуряване на цялото необходимо оборудване.
Продължават разговорите на Община Пловдив с частните болници – „Уромед“ и „Медикус Алфа“ за предоставяне условия на труд на техните доброволни екипи. Целта е лекарите от тези болници да се включат с дежурства в болница „Свети Мина“./ Вестник Марица
 

Още по темата