Ексклузивно в Новинар: Иван Минков въртял престъпния наркобизнес с известния бандит Вампира/ВИДЕО/

Ексклузивно в Новинар: Иван Минков въртял престъпния наркобизнес с известния бандит Вампира/ВИДЕО/

Стоян Стоянов, с прякор Вампира, е единият от двамата арестувани наркобосове вчера. Това научи ексклузивно ПБ Новинар от източници на разследването. Както ексклузивно съобщихме, арестуван е Иван Минков-синът на известния бизнесмен от Карловско и доскорошен изпълнителен директор на „Софарма“Минко Минков.
В град Клисура и пазарджишкото село Звъничево пловдивските и карловските ченгета разбиха супер модерни и много скъпо оборудвани нарколаборатории за отглеждането на марихуана. Новинар научи, че другият закопчан наркобос е небезизвестният в Пазарджишко Стоян Вампира. В къщата си в село Звъничево той е създал по-малката лаборатория. Голямата печалба, за милиони, е идвала обаче от лабораторията в Клисура. Тя се помещава в бившия завод „Богдан мебел“ и е собственост на 46-годишния богаташки син Иван Минков. Ченгетата установили, че заводът е отдаден под наем, но това явно е проформа, тъй като има безспорни доказателства, че Иван е ръководил незаконната дейност. Местни разказаха, че често обикалял в Клисура и региона. В бившето предприятие има само пазачи. Свързан с Иван е и Вампира, правели са нелегалния си бизнес заедно. Други двама от престъпната дейност са обявени за издирване, съобщиха на пресконференция в Пловдив районният прокурор Чавдар Грошев и шефът на карловската полиция главен инспектор Сълко Литов.
Днес прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняеми Иван Минков и 39-годишния Стоян Вампира за това, че са отглеждали растения от рода на канабиса. За Иван Минков обвинението е, че отглеждал 675 растения канабис в бивш мебелен завод в град Клисура, а за Стоян Вампира – 47 растения канабис в помещение в село Звъничево.
Установено е, че нарколабораторията в бившия завод в Клисура е била модерно оборудвана и замаскирана, снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система. В помещението са били отглеждани 675 растения канабис, открита е била и суха листна маса – марихуана. Намерени са уреди за измерване на влажността и температурата. При предприети претърсвания и изземвания, в условията на неотложност, на адреси в Пазарджик и областта, е била открита и втора нарколаборатория в Звъничево. Установено е, че мъжете, които отглеждали растенията на двете места, са били свързани.
Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив – Териториално отделение – Карлово да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.
Проверка на Новинар показа, че Иван Минков често попада в издънки и местните хора от Карловско, от където е родом бащата Минко Минков, са възмутени. Те се чудят как синът на толкова сериозен бизнесмен е поел по лошия път.
Вампира е стар познайник на полицията в Пазарджик. Той е криминално проявен за притежаване и разпространение на наркотици. Осъждан е, има и ефективна присъда. През 2018 година е бил заловен от полицията в Пазарджик пред местен хипермаркет с наркотици.
Видеото е от нарколабораторията в Клисура.

Още по темата