Говорителят на служебния кабинет: Няма да спрем дотук

Говорителят на служебния кабинет: Няма да спрем дотук

Само за три дни служебното правителство свърши много работа, ние няма да спрем дотук.
Това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев в предаването „Здравей, България“ по NOVA.
„Очевидно министър Кирил Петков знае повече от мен за проверката в Българската банка за развитие. Около 1 млрд. са дадени на 8 фирми, които са всичко друго, но не е и малки. Факт е, че те са свързани с няколко знакови лица. Единият от тях е Делян Пеевски. За мен това е скандално, защото това е държавна банка. Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големият бизнес“, посочи Кутев.
„Дали всичко това ще стигне до прокуратурата, предстои да разберем тази седмица, защото проверката трябва да продължи“, допълни той.
„Тази седмица всички министерства ще излязат с пресконференции и ще кажат какво са заварили“, каза още той.
Министър Петков: Комисия влиза в ББР
Антон Кутев добави, че поканата да бъде говорител на служебния кабинет е дошла от президента Румен Радев.
„Приех с удоволствие, защото вярвам, че в България е дошло време за промяна. Вярвам, че това служебно правителство може да даде началото на коренна промяна“, каза той.
Той обясни, че слуховете за състава на кабинета са много, но не са от голямо значение.
„В служебния кабинет може да има хора от много места, но това не значи, че ние сме зависими от някого. Борисов беше член на Българската комунистическа партия толкова много години. И какво от това? В ГЕРБ има повече членове на Комунистическата партия от БСП“, заяви Кутев.
Той коментира и уволненията по високите етажи на властта от последните дни:
„Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват. Това са почтени професионалисти, но те носят и определен заряд и признак на почтеност. Аз не вярвам някой да тръгне да сменя хора, които си вършат работата. Стремим се да махнем от системата нещата, които са кухи, които няма да работят и които спъваха нещата досега“.
Кутев добави, че важното нещо, което трябва да свърши това правителство, е да организира изборите.
„Може и да има човек от партията на Васил Божков в служебния кабинет, което изобщо не означава, че зависим по някакъв начин от Васил Божков, от Дубай, или откъдето и да е било другаде“, отговори по темата за обвинения спрямо служебния кабинет Кутев.
„Доста неща ще се променят около ваксините“, каза още гостът на телевизията.
„Иска ни се да засилим ролята на личните лекари в процеса на ваксинация. Трябва да се търсят нови възможности. Ние сега ваксинираме в голяма степен младите и активни хора, а тези, които наистина страдат от ваксинацията, са пенсионерите и хората над 60 години. В цяла Европа първо се ваксинират хората над 60 години, защото те са в най-голям риск за живота. Това е нещо, което трябва да се направи спешно“.
„Трябва да се мисли и за университетите, училищата. В много кратки срокове това трябва да бъде решено“, каза Кутев.
По повод Националния оперативен щаб, Антон Кутев заяви, че до 2-3 дни се очакват промени. /Вести.БГ

Още по темата