Ниагарският водопад грейва в цветовете на трибагреника. Къде и как можем да го гледаме?

Ниагарският водопад грейва в цветовете на трибагреника. Къде и как можем да го гледаме?

Притаяваме дъх в очакване Ниагарският водопад да изгрее в цветовете на българското знаме. Уникалното събитие ще се случи за първи път в историята и ознаменува важен юбилей от навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада

Съвременните технологии ще дадат възможност на българите по всички краища на света да станат свидетели на уникално събитие в Канада, посветено на националния ни празник на 3 март 2021 г. – осветяването на Ниагарския водопад в цветовете на българския трибагреник.

Началото на светлинното шоу е в 22:00 ч. EST (5:00 ч. сутринта на 4 март българско време). То ще продължи 15 минути и при подходящи атмосферни условия ще може да се наблюдава както от бреговете на Канада (провинция Онтарио), така и от САЩ (щата Ню Йорк).

Празничната програма по повод 3 март ще продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството –  Vancouver City Hall , ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено. 

Двете събития ще могат да бъдат проследени пряко във фейсбук страницата на МВнР https://www.facebook.com/MFABulgaria

Източник: Novavarna.net

Още по темата