Борисов: Сами сме срещу всички, но не защото сме по-лоши, просто те много искат да пораснат

Борисов: Сами сме срещу всички, но не защото сме по-лоши, просто те много искат да пораснат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани политическите си опоненти на открит дебат. Той ги призова да покажат „какво по-различно имат“. „Нека да излезем пред публиката и да кажат какво по-добро могат да предложат. Да посочат какво в нашите проекти не им харесва и какво могат да подобрят. Ние правихме стадиони, училища”, обяви Бойко Борисов в Добрич.
„Кажете им, че машините не са толкова страшни. Нека излязат и да гласуват. Представете си да се повтори такава избирателна активност – 21%, понякога 5 гласа решават „първенството”. Нека да гласуват. Ние имаме програма, имаме готовност”, каза още лидерът на ГЕРБ.
Заедно с него бяха още Деница Сачева, Костадин Ангелов и Томислав Дончев.

„Една армия не трябва да се праща, тя трябва да се оглавява. Едно е да изпращаш хората на боя, друго е да я оглавяваш. Нашата армия е добре структурирана. Сами сме срещу всички, но не защото сме по-лоши, просто те много искат да пораснат, но не с по-добри идеи, не с повече политика, с повече доброта, а със злоба, реваншизъм и компромати и. Това ще им изяде главите, защото българите не обичат злите хора. Ние сме толерантна нация и не губим войни“, обяви Борисов.
„Уплашиха хората – с машини, с репресии. Кмет вече се става с 6000 гласа. Ние имахме хора с повече преференции. Те срама нямат. С какво основание, с какъв морал, ако си 4-ти участваш с министри в кабинета?“, пита се лидерът на ГЕРБ. „С какъв морал, ако си шести излизаш и даваш акъл на първия? Янаки Стоилов не е избран за домоуправител на входа си, а е министър и уволнява хора, стърже. Нали политиката е състезание, нали трябва да уважаваш противника си?“, чуди се още той.
„Те убиха ваксинационния план. Септември-октомври ще ни вкарат в такава криза. Щамът е тук“, предупреди Бойко Борисов. „В момента единственото, което са променили в програмите си е, че грантовете ги замениха с кредити. В социалната сфера – всичко, което сме направили ние. Бюджетът позволи да се увеличат пенсиите, не те“, подчерта лидерът на ГЕРБ.
„Какво им пречи Хемус, че го спряха и него? парите са осигурени, а не се строи“, пита се той.
„Нямаме неизпълнено обещание“, каза още Борисов. Той увери, че след увеличението на заплатите на учителите следват медиците./Новини.БГ
 

Още по темата