Ето какво решиха старейшините в Хисаря

Ето какво решиха старейшините в Хисаря

Първото по рода си онлайн заседание проведе във вторник ОбС Хисаря. Мярката беше взета по предложение на председателя на местния парламент заради ковид пандемията и безопасността на съветниците.
Служители на администрацията, Общинският съвет и представители на майките проведоха разговор връзка с въвеждането от 1 януари на кетъринг услугата в детските градини. Кметът на общината инж. Пенка Ганева се ангажира в близките дни да проведе отново среща с тях, за да обсъдят въвеждането на новата услуга, плюсовете и минусите й. Днес беше постигнато споразумение с майките, както съобщи ПБ Ноивинар.
По предложение на кмета местният парламент взе решение с оглед пандемията от корона на територията на общината да не се провеждат коледни и новогодишни празненства и събития. ОбС Хисаря взе решение да се актуализира общинската годишна програма за управление и разпореждане с общинска собственост за тази година. С цел развиване на туристическия потенциал на общината и развитието на село Красново като курорт общинските съветници дадоха разрешение за водовземане от извор в селото.
Прие се 7 – годишна Стратегия за опазване и стопанисване на археологическите забележителности на територията на община Хисаря. ОбС даде разрешение община Хисаря и читалището в Старо Железаре да кандидатстват с проектни предложения в МИГ Хисаря по Програмата за развитие на човешките ресурси. Проектите касаят обучение и последващо наемане на работа на хора от уязвими групи.
По предложение на председателя на местния парламент инж. Найден Павлов беше приета Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда и начина за отпускане на еднократна финансова помощ и финансовото стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от общината. Актуализираната наредба дава възможност на повече таланти да кандидатстват за стипендия.

Още по темата