Затворено е движението при НС заради протест на пътните строители 

Затворено е движението при НС заради протест на пътните строители 

Пътностроителните фирми желаят да вземат около 720 млн. лева

 

Затворено е движението в района на Народното събрание, заради протестиращите пътностроителни фирми. Близо 400 служители от бранша са събрали между служебния вход на НС и сградата на БАН. От БТА обявиха, че обстановката засега е спокойна.

Председателят на ББК „Пътища“ Стефан Чайков е споделил пред журналистите, че пътностроителните фирми искат да получат около 720 млн. лева. Според него желаните пари са за законно изпълнени и сертифицирани дейности към пътния бранш.

Ако не се вземе решение за този казус, след 30 септември държавата ни ще остане без поддържане на пътищата. 

„Ние ще спрем работата по всички пътни отсечки, тъй като не е възможно да продължаваме да финансираме държавата. На 30 септември действащите споразумения ще изтекат и понеже няма да има промяна на решението на Народното събрание, никой няма да има законово основание да подпише ново удължаване, така че на 1 октомври България ще бъде единствената държава в Европейския съюз без поддържане на пътищата“, сподели Чайков.

Протестите, които пред НС ще се провеждат през целия ден. Когато се забележи резултат от тридневните протести, ще се вземе решение за евентуално изменение и засилване на протестите, сподели още председателят на ББК „Пътища“.

Снимка: Георги Димитров – vesti.bg

 

Още по темата