Страна без данъци – истина или мираж?

Страна без данъци – истина или мираж?

Държавата е непозната за голяма част от останалото населениe. Тя е една от най-богатите страни по стандарт на живот и доходи на населението. 

Вероятно сте се досетили, че става въпрос за Кувейт. Това е мястото на безкрайни залежи на бензин, където дори водата е по-скъпа от него.

Огромните горивни запаси всъщност са и причината за това жителите на Кувейт да имат по-спокоен живот. Ето и още някои любопитни факти:

– При сключване на брак, младоженците получават подарък в размер на 250 хил. долара от страната.

– Ипотечните кредити са с нулева лихва, а гражданите могат да се сдобият със земя почти без пари.

– Ако човек се разболее и в държавата няма необходимите специалисти, които да го излекуват, Кувейт плаща лечението му, в която и да е страна, а също и разходите на неговите близки.

– Медицината и образованието тук са безплатни. Но ако все пак жителите на Кувейт решат да учат в друга страна, правителството плаща транспорта и им дава стипендия в размер на 2000 долара.

– Ако жена се разведе, тя получава 1400 долара месечно, докато не си намери работа.  

Списъкът с привилегии за гражданите на Кувейт е безкраен и не спира дотук.

Истината обаче е, че е изключително трудно да се получи гражданство там. Условието е човекът да е живял в страната в продължение на 20 г. (15 г. за граждани от други арабски държави), само ако е мюсюлманин по рождение или е приел религията впоследствие.

Източник: Actualno.com

Още по темата