ГЕРБ с остри критики за избора на областни управители и министри

ГЕРБ с остри критики за избора на областни управители и министри

Питаме дали в момента заседанието между правителството и областните управители се води от Пламен Узунов. Това каза Тома Биков от ГЕРБ на брифинг в централата на ГЕРБ, предаде Агенция „Фокус“.
Aко е така, той попита в какво качество този човек се намира в Министерския съвет и води заседания на хора, които са представители на изпълнителната власт.
„Водени от принципите на почтеност, прозрачност и професионализъм, които бяха заявени от служебния кабинет, проследихме с интерес изявлението на служебния министър-председател Стефан Янев и представянето на новите областни управители. Очаквахме повече информация за тях. Такава информация ние имаме и ще ви я предоставим“, каза още Тома Биков.
Христо Гаджев представи пред медиите информация за хората от изпълнителната власт.
„Трябва да се каже, че голяма част от министрите и зам.-министрите са с политическа окраска, най-вече те са членове и симпатизанти на БСП. Самата социалистическа партия и председателят Корнелия Нинова се афишира само с Янаки Стоилов – министъра на правосъдието и дългогодишен представител на БСП. Но не е само той – Антон Кутев, който отговаряше за медийната политика в БСП, а сега е говорител на Министерския съвет. Бойко Рашков също беше депутат от БСП“, посочи той.
Според Гаджев сред симпатизантите на БСП са Христо Бозуков и Стела Балтова, съответно министър на земеделието и министър на туризма.
„По-интересно е при заместник-министрите. В кабинета на Министерството на труда и социалната политика заместници са Надя Клисурска – острието на БСП в социалната политика в 44-то Народно събрание, и Иван Кръстев, който беше зам.-министър по времето на Орешарски, както и евродепутат. Заместник- министърът на земеделието е Явор Гечев беше депутат от БСП в 42-то Народно събрание, зам.-министър в правителството „Орешарски“ и дългогодишен председател на младежкото обединение на БСП“, обясни Гаджев./Вести.БГ

Още по темата