Американски политици: НЛО застрашават националната сигурност

Американски политици: НЛО застрашават националната сигурност

За заплаха на националната сигурност алармираха американски политици. Те посочиха, че опасенията им са свързани с НЛО във връзка с доклад за неидентифицирани въздушни явления, който трябва да бъде публикуван по-късно този месец, предаде dnes.bg.

Някои членове на Конгреса получиха подробности за съдържанието на доклада на Пентагона, който трябва да бъде публикуван преди 25 юни, а няколко заявиха, че са дълбоко притеснени от констатациите.

„Ясно е, че става нещо, с което не можем да се справим“, казва Тим Бърчет, републикански конгресмен от Тенеси, пред TMZ.

През последните години бяха публикувани поредица от правителствени видеоклипове, показващи неидентифицирани въздушни явления или UAPs – предпочитаният термин на уфологичната общност, включително кадри от флотски изтребител F-18, който показва продълговат обект, летящ в небето близо до Сан Диего през 2004 г. .

Този април също бяха публикувани снимки и видеоклипове, направени от военноморския персонал, показващи обекти с триъгълна форма, обикалящи небето. А през май изтекли военни кадри показаха овален летящ обект близо до военноморски кораб в Сан Диего – очевидна гореща точка за НЛО.

„Ние приемаме сериозно въпроса за необясними въздушни явления, доколкото става дума за сигурността на американския военен персонал или интересите на националната сигурност на Съединените щати, така че искаме да знаем с какво си имаме работа“, казва Шон Патрик Малоуни, конгресмен от Демократическата партия от Ню Йорк, пред New York Post.

„Мисля, че е важно да разберем, че има законни въпроси, свързани с безопасността и сигурността на нашия персонал, както и в нашите операции и в нашите дейности, и всички ние знаем, че има разпространение на технологии там“, продължи той. „Трябва да разберем пространството малко по-добре.“

Миналата седмица Луис Елизондо, бивш директор на Програмата за предварително идентифициране на аерокосмическата заплаха, заяви пред Washington Post, че НЛО представляват сериозна заплаха.

„В тази страна сме имали инциденти, при които тези НЛО-та са се намесвали и всъщност са изключвали ядрените ни възможности“, заяви той. „Разполагаме и с данни, които показват, че в други страни тези неща са се намесили в ядрената им технология и са ги включвали, пускали са ги онлайн.“

Една от теориите е, че НЛО могат да бъдат модерни китайски или руски самолети, но Бърчет отхвърли това в интервюто си за TMZ. „Мисля, че това е нелепо. Ако руснаците разполагаха с НЛО технология, те щяха да ни притежават в момента“, казва той. „Трябва да е нещо, което е извън нашата галактика, просто трябва да бъде, ако всъщност е реално.“

Елизондо също отхвърли тези предложения. Според него технологията е изключително напреднала – „някъде между 50 и 1000 години“ по-напреднала от тази, която САЩ притежават.

Шумът от скорошни видеоклипове и излизането на доклада предизвикаха вълнение около неидентифицирани летящи обекти, което не е виждано от десетилетия. Барак Обама дори коментира темата, казвайки наскоро пред CBS, че „има кадри и записи на обекти в небето, които не е ясно какви са.“

Вал Демингс, демократичен конгресмен от Флорида, също присъства на брифинга за НЛО.

„Знаете, че винаги става въпрос за нашата безопасност и сигурност. Националната ни сигурност е номер 1 и затова това е зоната, върху която наистина се фокусирахме тази сутрин“, каза той пред репортери.

Публикуваната за обществеността некласифицирана версия на доклада за НЛО ще съдържа класифициран индекс, който може да предотврати публикуването на най-чувствителната информация.

Адам Шиф, председателят на Демократическата партия на разузнавателната комисия на Парламента, определи срещата тази седмица като „интересен брифинг“. „Научих неща, които със сигурност бяха нови за мен“, каза той пред репортери. „Но мисля, че няма да коментирам.“

Източник: Petel.bg

Още по темата