Община Карлово дари на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ три мобилни кислородни концентратора и финансови средства

Община Карлово дари на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ три мобилни кислородни концентратора и финансови средства

Община Карлово се включи в дарителската акция, обявена на 2 декември от кмета д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров и управителя на здравното заведение в Карлово д-р Христо Пелев, в помощ на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“.
Три мобилни кислородни концентратора за кислородотерапия закупи и дари Общината на 8декември за Ковид отделението в болницата.
От датата на обявяване на дарителската акция до момента са събрани следните финансови и технически средства в помощ на МБАЛ „Д-р Киро Попов“:
– Община Карлово, освен трите кислородни апарата, предостави и сума от лични средства на служителите в администрацията. От началото на пандемията са събрани и дарени близо 10 000 лева на болницата;
– Общинският съвет, със средства на съветниците, закупи и достави в лечебното заведениепрофесионална перална машина. Предстои ОбС да закупи и сушилня;
– ВМЗ ЕАД предоставя три мобилни кислородни концентратора;
– „Интендантско обслужване“ и „МАК“ Габровонаправиха съвместно дарение – 20 броя гащеризони за многократна употреба с висока степен на защита и 20 одеала;
– ДПС дари 45 защитни облекла за многократна употреба;
– Фирма „ПИ ЕЛ СИ ТРАНС“ ООД закупи и дари един мобилен кислороден концентратор – жест на благодарност за служител на дружеството, излекуван от Ковид в карловската болница.
Сърдечна благодарност на всички, отзовали се на призива за дарения, изказват д-р Емил Кабаиванов, Доньо Тодоров и д-р Христо Пелев. Те апелират  граждани и фирми, които имат желание и възможност, да се включат в акцията.

Още по темата