Турция слага системи за дезинфекция на коли по границата с България

Турция слага системи за дезинфекция на коли по границата с България


Властите в турския град Одрин са предприели допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса на граничните пунктове с България и Гърция във връзка с масовите пътувания на турски граждани от Европа за ваканцията в Турция.

По предложение на областния съвет за борба срещу пандемията са монтирани дезинфекционни системи с вентилатори на ГКПП Капъкуле, Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново на турско-българската граница и на ГКПП Ипсала на турско-гръцката граница, посочи директорът на Фондацията по екология към одринското валийството Али Ераслан. 

Той обясни, че моторните превозни средства, влизащи на турска територия, преминават през системата, с която се дезинфекцират отвън. Ръчно или с термални камери се измерва температурата на пътниците в превозното средство. Раздават се защитни маски и дезинфекционен разтвор за ръце, както и брошури с указания за спазване на мерките, които са въведени в Турция.

На граничните пуктове има и медицински екипи, които следят данните за състоянието на влизащите пътници, допълни Ераслан.

Още по темата