Доц. Стойчо Стойчев: ДПС ще спечели най-много от предсрочни избори

Доц. Стойчо Стойчев: ДПС ще спечели най-много от предсрочни избори

Властта е дошла чрез избори. Не е важно на чия страна е правото, а на чия страна е правото за управление. Това заяви в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия политологът доц. Стойчо Стойчев.
„Едни казват, че властта не е легитимна, други заявяват, че хората на площада не представляват цялото обществено мнение“, каза още той.
„Усещането на хората на площада е, че са загубили всички права“, коментира по темата политологът Теодор Славеев.
„Неразрешена е формата на протест чрез блокиране на движението по пътищата. Хубаво е да се чуят исканията. Ако превърнем крайността в нормалност, то нищо хубаво не ни чака. Така и двете страни ще се радикализират, което води до сблъсъци. Хубаво е барикадиралите се сами да премахнат лагерите“, заяви доц. Стойчо Стойчев.
Това е малко по-крайна форма на протест, заяви Славеев за палатковите лагери в центъра на София.
„Хората на площада не искат да комуникират с управляващите. Фандъкова бе балансирана по повод протестите – тя заяви, че промени ще се случат, но призова за разбиране и към другите жители на града, не само на протестиращите“, каза доц. Стойчев.
Славеев заяви, че ДПС са в опозиция, но те не са на протестите.
Доган вчера пожела успех на гражданите на „Росенец“, което аз разчитам като обратното. „Явно Доган добре си е преценил нещата, за да се появи така“, допълни доц. Стойчев.
ДПС ще спечели най-много от предсрочни избори – заради пандемията гурбетчиите са тук, ДОСТ не съществува, а смесените региони ще се активират, заяви политологът и доцент.
От крайни позиции само сме си патили, коментира доц. Стойчо Стойчев. Според политологът Теодор Славеев гражданската активност ще се засили през есента. /Новините БГ

Още по темата