Борисов: Уважавам протестите, но не и когато се хвърлят бомби

Борисов: Уважавам протестите, но не и когато се хвърлят бомби


„Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората, няма досега случаи на протестиращи, които са искали нещо от правителството или са предлагали да не са били срещнати, да не са били изслушани. След ден-два им е бил решен проблемът, но безспорно тези провокатори, които заявиха в един момент хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Премиерът присъства в Кърджали на освещаването на новоизградените постройки на средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“ заедно с председателя на парламента Цвета Караянчева и областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

Средствата за строежа 800 000 лева са отпуснати от държавата. Освещаването беше извършено от пловдивския митрополит Николай.

България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия. БСП искат избори, а не могат да си организират дори вътрешните, заяви Борисов.

Премиерът не отговори на въпроса коя е мафията, която му иска оставката, както самият той заяви преди няколко дни.

С удоволствие ще коментирам протестите, ако едната им вечер говори човекът, който би бил социалният им министър, на другата финансовият… и тогава с право да сравните с нас, ще кажем – елате, управлявайте. Как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези, запита Борисов и добави, че всички, които протестират от партиите, са провалили се досега.

А ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим – Радев. В началото на вътрешните избори на БСП те самите се обвиняват в лъжа, манипулации и измами, а искат да правят следващите избори, заяви още Борисов.

По думите му България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия.

Полицаите бяха атакувани с ярост. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите, каза още министър-председателят по повод протеста от 2 септември.

Ние строим манастири, възстановяваме църкви. Това е един от начините за етническата толерантност, каза Борисов.

 

Още по темата