Шести ден на протести за оставките на Борисов и Гешев

Шести ден на протести за оставките на Борисов и Гешев


За шести пореден ден граждани се събраха на протест в центъра на София с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Хиляди граждани протестират в центъра на София с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Шествие тръгна по бул. „Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“. Крайна цел е сградата на парламента.

Движението на пл. „Независимост“ беше спряно и протестиращите се събраха в карето между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и Президентството. Има засилено полицейско присъствие.

„Трябва да има промяна, да има еднакви мерки“, „Очакваме правителството да подаде оставка“, „Мутри вън“ са част от позициите, които заявиха протестиращи. Някои от тях ги пише и на плакатите.

Над 200 души шестваха в Бургас с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. В града започна подписка Общината да си върне пътя към т. нар. „Доганови сараи“.

Протестът в Русе за шеста поредна вечер събра на площада пред Съдебната палата стотици граждани, които направиха шествие и отново настояха за оставките на правителството и главния прокурор. Всяка вечер в Русе ще има протест, докато няма реакция от столицата. В това бяха единодушни тази вечер хората на площада.

Протестиращи се събраха за поредна вечер пред сградата на общината в Ямбол. Организаторите са категорични, че няма да се откажат, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка. Групата от протестиращи беше по-малобройна в сравнение с предходните дни. Организаторите са категорични, че протестът е граждански.

Във Велико Търново протестният митинг с искане за оставката на правителството тази вечер премина под наслова „Стига вече“. Пред паметника „Майка България“ в центъра на града заедно протестираха митингуващите отпреди 30 години и младите с възгласи „Оставка“ и „Мафията вън“. Протестът утре ще прерасне в шествие от паметника „Майка България“ до крепостта „Царевец“.

Повече от час продължи протестът в Шумен под наслов „Да върнем Шумен на хората“. Шуменци се обявиха срещу корупцията и липсата на реформи и призоваха за оставки и съд на „всички виновни, за да си платят греховете“. Те поискаха оставката на премиера Бойко Борисов, на правителството, на главния прокурор Иван Гешев, на областния управител на Шуменска област Стефан Желев и на кмета на община Шумен Любомир Христов. Вчера протестът беше под наслов „Шуменски юмрук за един тулуп“.

За пета поредна вечер варненци се събраха пред сградата на общината, за да изразят своето недоволство от управлението на страната. И в предишните дни стотици излязоха по улиците на Варна с искания за оставка на кабинета.

Пореден ден на недоволство в Габрово. Протестът премина в шествие. Протестиращите се обединиха около желанието за промяна.

Над 100 души излязоха на протест в Дупница тази вечер. Шествието тръгна от Съдебната палата и мина през центъра на града. Участниците поискаха оставките на премиера и главния прокурор.

Насрочена е демонстрация и в Хасково. Протести се провеждат в Благоевград и в други градове в страната.

Още по темата