Шестима души получиха сериозни алергични реакции след ваксиниране с „Модерна“

Шестима души получиха сериозни алергични реакции след ваксиниране с „Модерна“

Снимка: Pixabay.com

Шестима души получиха сериозни алергични реакции след като бяха имунизирани с „Модерна“. Поради тази причина Калифорния спря партида от ваксината. Всички са от един и същи център в Сан Диего, съобщи Лос Анджелис Таймс.

Според здравните власти това е „малко по-висок от обичайното“ брой на проявени нежелани реакции, при това от едно и също място, затова партидата е спряна от употреба до изясняване на обстоятелствата.

Партидата с номер 041L20A е от 330 000 дози – около 10% от цялата доставка с ваксини на „Модерна“ и „Пфайзър“ за щата. Въпросният център има капацитет да поставя по 5000 ваксини на ден. Той е един от няколко мегацентъра за имунизации в Калифорния. На друг стадион в града в момента се доизгражда още по-голяма ваксинационна клиника, която ще може да поставя по 12 000 ваксини на ден. Властите нямат данни за други проблеми с въпросната партида. С нея са ваксинирани 287 медицински работници. Партидата е доставена в Калифорния между 5 и 12 януари. „Модерна“ все още не са коментирали случая, предаде Сега.

Източник: Petel.bg

Petel.bg

856 публикации

0 коментари

Petel.bg – новините от Варна, България и света.

Още по темата