България е сред вариантите за лятна почивка на принц Уилям и семейството му

България е сред вариантите за лятна почивка на принц Уилям и семейството му

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж обичат да прекарват качествено време с трите си малки деца по време на лятната им ваканция. Всяко лято Уилям и Кейт се откъсват за кратко от публичните си ангажименти и отиват на почивка.
Последната публична изява на херцозите беше заедно с най-големия им син принц Джордж, с който изгледаха финала на европейското първенство по футбол в неделя на стадион „Уембли“, който Англия загуби с дузпи от Италия. Във времената на пандемия кралските особи трябваше да се приспособят към обстоятелствата и Кейт, Уилям и децата им отидоха на почивка на островите Сили (бел ред. архипелаг в Атлантическия океан, на 45 км югозападно от Ландс Енд, Англия).
От 17 май британското правителство въведе светофарна система за международни пътувания, в която посетителите на страни от зеления списък не се налага да бъдат поставяни под карантина при завръщането си в Англия.
Имайки предвид всички тези правила, ето къде могат да отидат на почивка тази година семейство Кеймбридж, според „HELLO!“ :
Балеарски острови
Преди да се оженят, Уилям и Кейт се наслаждавали на пътуване до Ибиса, отседнали във вилата на чичото на херцогинята Гари Голдсмит. Въпреки че е известен като парти остров, има места, идеални за семейно бягство, като Санта Еулалия. Но Балеарските острови, състоящи се от Форментера, Ибиса, Майорка и Менорка, в момента са в зеления списък за наблюдение, но ще се преместят в кехлибарения от 4 часа сутринта в понеделник, 19 юли.
Хърватия и България
Докато някои страни ще преминат към списъка с кехлибарите от 19 юли, Хърватия и България ще бъдат сред дестинациите, които ще получат зелена светлина това лято. Принц Чарлз и Камила се радваха на кралско турне в Хърватия през 2016 г. и с промяната в статуса на пътуване, Кейт и Уилям може да се изкушат да резервират почивка.
Мъстик
В миналото Кембридж се радваха на семейни празници в Мъстик с родителите на Кейт, Карол и Майкъл Мидълтън, като принц Джордж празнува шестия си рожден ден на частния карибски остров през 2019 г. Понастоящем Сейнт Винсент и Гренадини са в кехлибарения списък, но от понеделник 19 юли няма да е необходима карантина при завръщането в Англия или да се прави тест за COVID-19 на осмия ден, ако сте напълно ваксинирани и не сте били в държава от червения списък през десетте дни преди да пристигнете в Англия. Кейт и Уилям са ваксинирани с две дози ваксина.
Малта
Кралското семейство има афинитет към страната, като кралицата и покойния херцог на Единбург, живееха там от 1949 до 1951 г., когато принц Филип е бил на военноморска служба. Херцогинята трябваше да направи самостоятелно пътуване до Малта през 2014 г., но херцогът отиде на нейно място, тъй тя страдаше от тежко сутрешно гадене по време на втората си бременност с принцеса Шарлот. Сега, когато децата им са малко по-големи, е възможно семейство Кембридж да искат да вървят по стъпките на кралицата и принц Филип.
Гибралтар
Британската отвъдморска територия на южното крайбрежие на Испания е била домакин на много кралски особи през годините, включително принц Чарлз и принцеса Даяна на медения им месец през 1981 г. Не е известно дали досега херцозите на Кеймбридж са се радвали на частна почивка в Гибралтар, но той остава в зеления списък./Вести БГ

Още по темата