“Има такъв народ“ няма да покани единствено ГЕРБ на

“Има такъв народ“ няма да покани единствено ГЕРБ на


От „Има такъв народ“ ще отправят покани за консултации за сформиране на бъдещия кабинет до всички парламентарно представени партии, без ГЕРБ. Депутатът от ИТН Филип Станев уточни, че днес ще бъде изпратени покани официално в писмен вид. Той не успя да отговори как информацията за консултациите е изтекла още снощи в медиите.

„Ще разговаряме за всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации и по конкретните неща, които иска да направи в управлението на страната „Има такъв народ“, каза Станев и уточни, че срещите ще се проведат до края на седмицата.

Първоначално в медиите изтече информация, че от ръководството на ИТН вече са изпратили покани за консултации за сформиране на кабинет до лидерите на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и БСП. Информацията беше, че покани не са били отправени до ГЕРБ и ДПС.

При откриването на 46-ото Народно събрание зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов обяви, че до две седмици може да има редовно правителство, след като бъдат проведени преговори с останалите парламентарни групи. Но ако не се разберат за подкрепа, вероятността да има нови предсрочни избори е голяма.

Преди старта на новия парламент от партията на Слави Трифонов обявиха, че сменят първоначалната си тактика – първо да обявят проектокабинет, а после да търсят подкрепа. Това се случи след като първоначално Трифонов обяви по партийната си телевизия състав на правителство с премиер икономиста Николай Василев, но този акт се сблъска с широко недоволство и критики. А кандидатурата на Василев бе оттеглена.

Още по темата