Практичните контейнери – предпочитаните модулни конструкции

Практичните контейнери – предпочитаните модулни конструкции

Нов начин днес да станете собственик на мечтания дом, е да си построите къща от модулни конструкции. Благодарение на практичните контейнери ще получите прекрасната възможност да обитавате достъпна, функционална и модерна къща, изградена по иновативен метод.

Подобни постройки са удобни не само за постоянно живеене, но и за почивка, за извършване на технически и строителни дейности и т.н. Това е и причината за широкото им използване за цели от различен характер и нарастваща популярност сред организации и институции.

Къде намират приложение?

 

Поради своята универсалност, бързо изграждане, мобилност и изгодна цена модулни конструкции от този тип намират десетки приложения, подобно на съвременните сглобяеми къщи. Пригодени съобразно нуждите, модерните контейнери за живеене идеално заместват временни постройки като бараки и бунгала, а също да бъдат и гъвкаво решение за постоянни сгради на един или два етажа.

В къщите контейнери могат да се настанят хора, останали без дом поради природни или други бедствия, или да послужат временно обитаване от сезонни работници, а също и като:

  • офиси или търговски обекти;
  • помещения за охранителна дейност;
  • студентски общежития, почивни бази или летни вили;
  • социални заведения;
  • съблекални, сервизни помещения, складове, автомивки, градински постройки, центрове за обслужване;
  • модерни жилища с всички удобства и др.

Непрестанно расте броят на хората, които искат да живеят в построени от контейнери къщи не само временно, но и за постоянно. Много бизнеси също решават техните офиси, складове или други помещения да бъдат построени с модулни конструкции.

Какви видове се срещат най-често?

 

Конструкцията на модерните фургони за живеене е метална носеща, а самият модул може да има различен размер. Стените и покривът представляват панели тип „сандвич“ с изолация, а за подова настилка се избира ламиниран паркет или теракота. Включени са прозорци и врати и може да разчитате, че ще получите изграждане на електрическа и ВиК инсталации.

Въпреки тези общи за всички контейнери компоненти, видът на модулите се определя от тяхната конструкция и предназначение, бивайки:

Домакински – за бързо строителство на сгради

 

Като резултат от съчетаните в различни конфигурации модули могат да се получат сгради с различна големина – къщи, офиси, столови и др.

Складови – за надеждно съхраняване на стоки

 

С обединяването на няколко модула се получат по-големи помещения. При тях има възможност да се добавят специални прозорци и врати, както и оборудване за поддържане на определена температура. Неоспоримо предимство е, че те могат да се преместват бързо и лесно за целите на търговията и производството.

Хладилни – разновидност на складовите

 

Също както складовете, тези контейнери отново съхраняват стоки, но нуждаещи се от ниски температури или удължен срок на годност. Поради това в стените им се влага топлоизолационен материал и се оборудват с мощен хладилен агрегат.

Технически – за използване като специализирани помещения

 

Обикновено този вид има подсилена конструкция, издържаща на по-специфични и високи натоварвания. В тях лесно могат да се обособят кабини за дезинфекция, лаборатории, биобоксове, сървърни помещения, сушилни и др.

Санитарни – за приложение със санитарни цели

 

Обособени самостоятелно, модулите могат да функционират като тоалетна или баня, съблекалня и т.н. във всяка сграда от модули. Друг вариант е да се включат в по-голямо санитарно помещение.

Със своя екологичен дизайн, достъпна цена, лекота на поддръжка и дълъг живот, контейнерните къщи са единствен по рода си модерен вариант и идеална алтернатива на традиционно построените сгради.

Още по темата