Поредна протестната проява „Правосъдие без каскет“ пред Съдебната палата в София

Поредна протестната проява „Правосъдие без каскет“ пред Съдебната палата в София


Последното за годината издание на протестната проява „Правосъдие без каскет“ започна пред столичната Съдебна палата в 18:30 ч. 

Вече няколко месеца организираната от инициатива „Правосъдие за всеки“ проява се провежда всяка сряда по това време.

Проявата отбелязва 1 година от встъпване в длъжност на главния прокурор Иван Гешев и поставя въпроса: „Искаме ли още такива години“. В рамките на проявата се подготвя подписването на писмо до еврокомисаря по правосъдието и комисията LIBE към ЕП. Да сезира комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи  се кани лидерът на „Да! България“ Христо Иванов, който днес поиска от Софийската градска прокуратура да публикува всички материали по спряното разследване за снимките и видеозаписите със спящия премиер и нощно шкафче с пачки и кюлчета в спалнята му в правителствената резиденция. Иванов вече поиска и публичност за прекратената проверка на аудиозаписи с гласа, приличащ на този на министър-председателя. Всичко това той иска да представи на комисията LIBE. Днес той изяви съмнения, че проверката и разследването са били пълноценни. Дали това е така щяло да стане ясно именно чрез пълна публичност „по стандарта на Гешев“.

„Съжаляваме, че разваляме малкия семеен празник на българската мафия и на г-н Гешев и на г-н Борисов, които си разменят подаръци и си ги слагат в чорапчето, докато спинкат, но, за съжаление, неприятното чувство, че тези тържества стават за наша сметка остава. Затова ние ще продължим да питаме!“, заяви Христо Иванов.

Още по темата