Министър призова германците да се готвят за още 5 месеца строги мерки

Министър призова германците да се готвят за още 5 месеца строги мерки

Германците трябва да се подготвят за още 4-5 месеца строги ограничителни мерки, за да се спре нарастването на броя на заразените с коронавирус. Не трябва да очакват сегашните мерки бързо да бъдат разхлабени, каза министърът на икономиката Петер Алтмайер пред седмичника „Билд ам зонтаг“, предаде Ройтерс. 

Все още най-лошото не е преминало, коментира той, имайки предвид броя на заразените, информира БТА. Не можем да си позволим ту да отваряме, ту да затваряме икономиката, каза още Алтмайер. 

Германия въведе пакет от мерки, с които да се ограничи втората вълна от пандемията. Ресторантите са затворени, но училищата и магазините все още са отворени, припомня Ройтерс. 

Броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Германия за денонощие е нараснал с 16 947 до общо 790 503 от началото на епидемията в страната по данни на института „Роберт Кох“.

Алтмайер подчерта, че Германия трябва да не бърза с разхлабването на мерките. Ако не искаме дни с 50 000 новозаразени, както бе във Франция преди няколко седмици, трябва да доведем нещата докрай, не непрекъснато да спекулираме кои мерки могат отново да бъдат разхлабени, каза той пред „Билд ам Зонтаг“. 

Всички страни, които вдигнаха ограниченията прекалено рано плащат висока цена под формата на изгубени човешки животи, каза той.

Източник: Offnews.bg

Още по темата