Хиляди скандират с искане за оставка на кабинета и главния прокурор за 12-ти път

Хиляди скандират с искане за оставка на кабинета и главния прокурор за 12-ти път


Пред сградата на Народното събрание се събират хиляди хора. Скандиранията са за оставка на правителството. Организирани групи от провинцията се присъединяват към демонстрацията. Повече от 12 часа продължава демонстрацията под наслов „Окупация на НС. Всички вън!”. Полицейското присъствие е засилено, но обстановката е спокойна.

Протестиращите са спрели движението по булевард „Цар Освободител“ пред сградата на Народното събрание. Трудно е преминаването в района. Към демонстрацията се присъединиха и хора, които са срещу промените в Закона за хазарта.

До фонтана пред президентството отново се събират хиляди хора вече 12-та вечер по ред, които, обърнати съм Министерския съвет, настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Очаква се в един момент двата протеста да се съберат. Междувременно стана ясно, че демонстрантите са тръгнали от Народното събрание към Орлов мост покрай Софийския университет, като кръстовищата се блокират.

Протестиращите в Благоевград оформят два фронта на недоволството. Едната група продължава с протести на централния площад, а другата се присъединява към демонстрациите в София. И в Пловдив за тази вечер има насрочена демонстрация. Намерение за шествие изразиха по-рано днес протестиращите в Бургас. И във Велико Търново тази вече протестиращи се събраха, за да изразят искането си за оставка на правителството и главния прокурор. Протест има и в Стара Загора.

Още по темата