Това е поредната интрига | Банкеръ

Това е поредната интрига | Банкеръ


„Чух всякакви причудливи интерпретации на тази тема, включително и от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато”. Така държавният глава Румен Радев коментира изтеклите записи с неговия съветник Пламен Узунов, предаде Нова телевизия. Той определи като „ченгеджийски“ похват разпространения видеозапис, на който се вижда как Узунов получава от бившия шеф на митниците Петко Петков плик с неизвестно съдържание.

Изявлението му бе след срещата на върха на НАТО.

„Имам надежда, че рано или късно България ще има прокуратура, която да се занимае с истинските престъпления и грабежи. Това е поредната интрига. Вече 5 години аз, моето семейство и съветници сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации! Няма да коментирам ченгеджийски похвати! Поръчителят е един, но не мисля да го легитимирам с коментари”, добави Радев.

„Не мисля, че е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на митниците, който не е в системата от 20 години. Укоримо е когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото бил обещал някъде. Визирам „Ало, Ваньо”, заяви Радев.

По отношение на темите, дебатирани на срещата на върха в НАТО, президентът заяви, че Китай се разисква не като непосредствена заплаха, а като предизвикателство за бъдещето.

„Да не забравяме, че това е огромен икономически партньор и икономиките ни са силно свързани“, каза Румен Радев и подчерта, че по отношение на Русия няма промяна в позицията на НАТО от 2014 година, но има такава в мотивацията на американския президент Байдън преди срещата му с руския държавен глава Владимир Путин, а тя е за търсене на всички възможни начини за намаляване на напрежението.

Още по темата