Янаки Стоилов за ИТН: Да не претендират, че държат и ножа, и хляба, и сиренето

Янаки Стоилов за ИТН: Да не претендират, че държат и ножа, и хляба, и сиренето

Добре е, че ръководството на БСП започна консултации (с „Има такъв народ“ – б. ред.), защото е добре да се излъчи кабинет от парламента. Отук нататук обаче трябва да се поставят още въпроси и да се търсят решения. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ служебният министър на правосъдието и член на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов.
Има важни въпроси, кито чукат на вратата и притесняват българските граждани – виждаме какво се случва в енергетиката, виждаме засилващата се инлфация, виждаме кризите – бежанска, с наводненията, с новата вълна на пандемията. Необходимо е това да се обхване с една законодателна уредба. Не виждам тези проблеми да получават ясен отговор, отбеляза Стоилов.
Не може, когато избирателите са дали мандат и са подредили политическите сили по начин, който предполага някакво съгласие, някой да претендира да разполага, с ножа, хляба и сиренето, макар че част от народа предполага, че трябва да се постъпи точно по този начин. За мен е необходимо споразумение за подкрепа, което е документирано. Дали споразумението ще бъде двустранно или многостранно, за мен бягството от такъв документ предполага отношението, че някакви други сили могат да доминират и да направят възможно прокарването на корпоративни интереси, заяви членът на ръководството на БСП.
Водещата партия изцяло носи отговорност за персонажите, които включва във властта. Оценката за тях ще бъде направена спрямо техния професионализъм, начина, по който вършат работата си и техния интегритет, посочи Янаки Стоилов.
По думите му служебното правителство е променило ситуацията в страната ни. България обаче има нужда от много по-сериозна и продължителна промяна, каза още Стоилов./Новини.БГ
 

Още по темата