Мирослав Найденов: Твърдението, че Борисов е заплашвал някого или че яде хора е просто абсурдно

Мирослав Найденов: Твърдението, че Борисов е заплашвал някого или че яде хора е просто абсурдно

Както всички знаят, вече повече от месец вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че Борисов е заплашвал човек, че едва ли не щял да го яде… Оказа се обаче, че такъв сигнал категорично няма. Има сигнал от трето лице, което било чуло такова нещо. Най-интересното е, че това лице е бивш служител на Министерството на земеделието, който аз съм уволнил. Това разкри в ефира на „Тази сутрин“ по bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов.
,,Това е пълен абсурд и в ущърб на Бойко Борисов и ГЕРБ. Без да се изявавам като техен защитник, но смятам, че такова нещо е некоректно и недопустимо“, допълни Найденов.
Аз също бях разпитван по този случай. Бях викан два пъти за обяснения, като първия път бях питан за твърдението на Рашков, а след това бях викан отново за друг сигнал на Рашков, който му бил подаден от лице от чужбина, което в последните десет години се издирва от Интерпол. Това лице било чуло, че някой бил заплашван, коментира бившият министър на земеделието.
,,Пак ще повторя, че сигналът не идва от Светослав Симеонов (човекът, за когото се предполага, че Борисов е заплашил, че децата му няма да разберат, че ядат месото му, б.р.), а от трето лице, т.е. някакъв кошаревски свидетел“, каза още той.
,,Това е абсурдно, не знам какво ще им каже Борисов на разпита в четвъртък. Той ще трябва да отговаря на твърдения на хора, които изобщо не са свързани с този случай. Няма никакви доказателства, освен голословните обвинения. В МВР има изключително достойни хора и те биват поставяни в ситуация да задават абсурдни въпроси“, смята Найденов.
Накрая той обяви, че обвиненията срещу него за обещан подкуп в размер на 200 000 лева от 2013 г. са свалени много отдавна, а досъдебното производство – прекратено.
Поръча ме един мой бивш съпартиец, който напусна ГЕРБ и след това учреди своя партия и участва на последните избори, посочи Мирослав Найденов./Новини.БГ

Още по темата