Ген. Атанасов: Борисов редовно посещава Сакскобургготски, сега Слави предлага близък на Симеон

Ген. Атанасов: Борисов редовно посещава Сакскобургготски, сега Слави предлага близък на Симеон

Когато Сакскобургготски е в България той е редовно посещаван от Борисов. Сега пък Има такъв народ (ИТН) предлагат друг човек от близкото обкръжение на Симеон за премиер. А по конституция уж сме парламентарна република! Този коментар направи във фейсбук лидерът на ДСБ и съпредседател на Демократична България (ДБ) ген. Атанас Атанасов.
Изказването му е по повод състава на проектокабинета на Слави Трифонов. От ИТН са се спрели на бившият царист Николай Василев за премиерския пост. Това обаче не се хареса на ДБ, които са четвърта политическа сила.
Както Novini.bg съобщи в коалицията обсъждат свой състав на кабинет, който да предложат в случай, че президентът Румен Радев реши да връчи третия проучвателен мандат на тях вместо на БСП.
Социалистите обаче също вече оповестиха публично, че не приемат предложенията на Трифонов и ще направят свой проектокабинет.
ГЕРБ-СДС са втора политическа сила в бъдещия 46-и кабинет. Макар заявката да е, че никой не желая ново правителство с техен мандат, бившите управляващи също ще излязат със състав на свой кабинет.
Засега основната тема остава дали и кой би подкрепил ИТН, които ще получат първия проучвателен мандат. Според политолога доц. Стойчо Стойчев трябва внимателно да се проследи кой ще бъде гласуват за председател на Народното събрание, за да се прецени каква подкрепа би имал Слави Трифонов./Новините БГ

Още по темата