33-ма депутати от БСП отиват на първа линия в борбата с Ковид

33-ма депутати от БСП отиват на първа линия в борбата с Ковид


Още 33-ма депутати от БСП се включват като доброволци в преодоляването на кризата, предизвикана от ковид-19, съобщи от страницата си във Фейсбук лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова. Сред тях е и самата тя.

Депутатите ще се присъединят към инициативата на тримата лекари-народни представители от левицата проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, които от миналия понеделник работят на доброволни начала в болниците в Свищов и Шумен, откъдето алармираха за краен недостиг на медици.

Доброволците от парламентарната група на левицата ще се  разпределят в три направления, според общото им решение.

По първото направление група депутати-социалисти влиза в болници и ковид отделения в цялата страна, поясни в поста си Корнелия Нинова.

Втора група от колегите им ще се включи в дейността на Районните здравни инспекции, а третата – в социалните служби.

„Част от колегите пожелаха да бъдат доброволци в здравни заведения и социални служби в избирателните си райони“, уточни Нинова. Тя съобщи още, че депутатите-доброволци започват мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на БСП в Народното събрание.

„Благодаря на нашите депутати, че в този труден момент проявяват гражданска отговорност и грижа  за хората“, написа още председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя се върна към активна работа в началото на тази седмица, след като пребори успешно заболяването и карантината й приключи, а днес вече се подготвя с колегите си да помогне за справяне със ситуацията като доброволец.

Още по темата