Протестиращите свикват Национален митинг-протест в Деня на Апостола

Протестиращите свикват Национален митинг-протест в Деня на Апостола


По време на митинга-протеста в съботния ден (7-ми февруари) пред Министерския съвет, отец Дионисий направи специално изявление, което по-късно бе разпространено до медиите. Тук го публикуваме без редакторска намеса. Накрая то е подписано „От протеста“:

„Ние – Братството на Почтеността – всекидневно и активно протестиращите почти вече 7 месеца граждани с антиправителствени демонстрации в т.нар. Триъгълник на властта в българската столица София срещу управлението на Бойко Методиев Борисов, искащи демонтирането на бойковизЪма и неговата мафиотска мутризация от Република България и държавните институции на властта в Родината ни, както и оставката на Иван Гешев като Главен прокурор и премахване на каскетщината от Българската прокуратура в единство с изпълващите ни и структури, и общности Национална гражданска инициатива “Системата ни убива”, Блокада “Орловград”, Палатков лагер “Ларго”, Палатков лагер “Фонтан Независимост”, Палатков лагер “Ректорат”, както с всички изявено будни граждански лица и всички участвали и участващи в 214-дневните вече протести протестиращи български будители и граждани – днес в Деня на 121-вата годишнина, посветена на отшествието на Героя на Тракия – Капитан Петко Войвода, приканваме и призоваваме:

1. Всички наши сънародници – гражданите на Република България в Триъгълника на властта на 19-ти февруари т.г. (петък) Денят на Апостола на свободата Васил Левски – Йеродякон Игнатий (148 години от неговото мъченическо и жертвено просияване за свободата, независимостта и просперитета на нашето Отечество) на Национален митинг-протест в прослава и изпълнение на Завета на Апостола от 16:30 ч., с който в единство публично и демонстративно да изявим гражданското си изискване на Народ за сваляне на Борисов и цялата мафия на бойковизЪма от власт и в солидарно и сплотено Братство на Почтеността на Поход за Чиста и Свята Република към мемориала на Дякона от 18:30 ч. за преклонение, отдаване на почит и поднасяне на цветя.

2. Негово Превъзходителство Държавния глава – ген. Румен Радев, Президент на Републиката да поведе Братството на Почтеността в Похода за Чиста и Свята Република от Триъгълника на властта към паметника на Апостола на свободата в 18:30 ч., откъдето той отправя своето традиционно Обръщение към цялата Нация в чест и изпълнение заветите на Левски.

3. Всички политически партии, политически формации и политически конструкти, обявяващи се срещу управленската коалиция “ГЕРБ – Обединени патриоти” – с техните лидери, ръководства, членове и симпатизанти на обявения по-горе общ Национален митинг-протест за демонтирането на бойковизЪма от Българската държава на гореспоменатото място в гореспоменатия час, както и за участие в последващия го Поход за Чиста и Свята Република до мемориала на Апостола.

4. Средствата за масово осведомяване – цялата медиа в лицето на информационните агенции, телевизиите, радиата, интернет-сайтовете, вестниците, чуждестранните кореспонденти и всички свободни журналисти на Брифинг, който ще се състои на 19-ти февруари т.г. (петък) от 16:30 ч. в центъра на Триъгълника на властта (преди началото на митинг-протеста).

Ние, които вече 214 дни сме там пак на Ден 226 от недоволството ни ще сме там и ще ви очакваме, защото това е важно за нас – българите, за нашите деца, за нашите родители и за нашето бъдеще!

“Съединението прави силата!”

Още по темата