Борисов: Има радиомълчание от другите институции за шпионския скандал

Борисов: Има радиомълчание от другите институции за шпионския скандал

Има радиомълчание от другите институции в България за шпионския скандал. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във видео във Фейсбук.
,,Всеки ден показваме направеното. Преборили сме, настоявали сме, свършили сме. Има радиомълчание от другите институции в България. Доста президенти се изказаха по темата. Искам да кажа, че когато нашите служби „Военно разузнаване“, контраразузнаване, издирвачите, докладваха за това, което има като шпионска мрежа в България, съм ги окуржаил максимум“, подчерта той.
Министър-председателят коментира, че не може да не благодари и на главния прокурор за личната му ангажираност, подчертавайки, че това не е правено преди.
За пореден път се налага и да се обявяват за нежелани руски дипломати и с вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители да спрат да шпионстват в България. Дружбата си е дружба, ние винаги сме демонстрирали. Даже за „Балкански поток“ толкова упреци понесох и в същото време те са шпионствали за нашите възможности в НАТО, сподели Борисов.
,Мога само да поздравя прокуратурата и службите и да кажа, че по същия начин, методично при всеки един случай, първо ще отстояваме националанта си сигурност и независимост. Имаме 100% диверсификация на газ, 50% намалихме на „Газпром“ цената, което е прекрасно за бизнеса, свежото ядрено гориво в „Козлодуй“ и диверсификация за военната техника. Дружбата си е дружба, нашето евроатлантическо партньорство е незаобиколим факт“, напомни премиерът.
Извън шпионската афера, Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ работи.
Работа, работа, работа. Убеден съм в здравия разум на българите. Да си гледат дебатите. Не искам да давам квалификации и оценки. То е забавно и смешно: толкова липса на какъвто и да е опит, експертен потенциал. Те просто не разбират. Лесно е и си говорят, ама не разбират, коментира Борисов.
Той отбеляза, че предстоят 50 млрд. лв. грант от ЕС.
По думите му е важно за енергийната ни система диверсификацията, която е направена.
Толкова експертен потенциал няма в другите, че каквото си изберат българите. Няма да им давам акъл. Като си избереш световния шампион по фалиране на банки Гечев, не може да очакваш нищо повече освен след КТБ да фалират още една. Те вече не могат да фалират банки, защото сме в Европейския банков съюз. Европейската централна банка бди на всякакви подобни далавери, ако решат да пралят, но все пак световният рекорд със сигурност се държи от българина, каза още лидерът на ГЕРБ.
,,Няколко министри на транспорта, регионалния, външния, аз самия, толкова разговори проведохме. Хората не знаят, че целия тежък трафик, над 200 ТИР-а на ден минаваха през центъра на Силистра. Това, че преминават автомобили, означава, че има производство и оста юг – север е изключително важна“, заяви още Борисов.
Той благодари на румънските си колеги.
Благодаря и на техния президент и премиер. Разговарях с тях, с техните министри. Надявам се сега, след ферибота, най-сетне да дадат „ОК“ за още един мост да направим. Това е истината. От българска страна има 100%, чакаме ги тях, посочи още Бойко Борисов.
Бойко Борисов коментира и темата за „Ремдесевир“.
За 80 млн. „Ремдесвир“ се закупиха, за да могат всички хора, които имат нужда, да могат да го получат. Лекува ли, не лекува ли – не знам, но като го потърсят, да го има, каза още той./ Novini.bg

Още по темата