Ексклузивно ПБ Новинар : Арестуваха сина на известен карловски бизнесмен и негови престъпни авери /СНИМКИ/

Ексклузивно ПБ Новинар : Арестуваха сина на известен карловски бизнесмен и негови престъпни авери /СНИМКИ/

Две лаборатории за отглеждане на марихуана разкриха пловдивски и карловски криминалисти.
Иззети са канабисови насаждения, суха листна маса и модерно оборудване. Задържани са четирима.
Поредната успешна операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици на  ченгетата е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура -Пловдив.
Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура,ченгетата от Карлово  и колегите им от  дирекцията в Пловдив, извършили проверка в неработещ цех на търговско дружество. Това е бившият завод „Богдан Мебел“, които не функционира. Той е стопанисван от Иван Минков.
На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана. Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система. В помещението са намерени растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за измерване на влажност и температурата. Оборудването е било за стотици хиляди левове, научи ПБ Новинар от свои източници.
Има арестувани мъже от Карлово и Пазарджик. Сред тях е синът на известния карловски бизнесмен Минко Минков – Иван Минков и негови авери,  които са му помагали.
Предприети са претърсвания и изземвания на адреси в Пазарджик и областта. При последвали действия в с. Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда. При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж.
Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване. Нашите източници съобщиха, че двете нарколаборатории,  които са били атакувани днес от полицията, са свързани помежду си.
Според наши източници възрастният бизнесмен Минко Минков не е знаел за престъпната дейност на сина си.
Припомняме, че доскоро Минков – Старши е бил изпълнителен директор на „Софарма“.

Още по темата