Профилактичен ремонт за подобряване на енергийната ефективност и безопасност

Профилактичен ремонт за подобряване на енергийната ефективност и безопасност

Преди всичко, трябва да помислите за бюджета преди да реализирате вашия проект за ремонт на къщата ви. Можете да намерите много достъпни и прости проекти, за да подобрите безопасността и енергийната ефективност на вашия дом.

Следният списък включва домашни ремонти, за да подготвите дома си за зимата, което следва да направи уютен и енергийно ефективен дома ви:

1.Чисти улуци

Никой не иска да се качва на ледения покрив, за да издълбае наслоилият се нанос, който се натрупва в улуците. Направете задачата по-лесна и го направете преди да се застуди. Ако забележите пукнатини, поправете или подменете улуците, за да се гарантира безопасността на Вашия дом. Или, ако имате пустинен дом като моя и сте забелязали ледени петна през зимата, помислете за инсталиране на улуци в проблемните области. Вашият дом може да не се нуждае от пълна система от улуци, нито пък има нужда от временно разрешение за ледената пързалка.

Проверете покрива си

Ако имате хлабава или липсваща керемида, заменете я. Също така проверете за пукнатини около тръбопроводи, комини и вентилационни отвори. И ако вашият дом се нуждае от нов покрив, уверете се, че получавате няколко оферти, преди да уредите професионален изпълнител.

Ретушираща боя

Боята извършва невероятна работа, която предпазва дома ви от елементите. Проверете къщата си за външни и вътрешни пукнатини. Уверете се, че сте запечатали пукнатините, след това ги покрийте с боя или с устойчив на атмосферни влияния печат. Вашият местен магазин за боядисване или център за домашно подобрение може лесно да съчетае цветовете на боята Просто вземете малки опаковки боя и те трябва да могат да се смесват достатъчно, за да задоволят вашите нужди.

Проверете вашите прозорци и врати

Време е да помислите за подмяна на прозорци или просто трябва да замените пломбите и да ги залепите около первазите на прозореца? Това зависи от възрастта на прозорците, рамката, региона, в който живеете и колко стъкла имате. Обмислете да се обадите на контрагент, за да получите професионално мнение. Що се отнася до вратите ти, виждате ли дневна светлина около тях? Може би е време за нови.

Проверете вашата пещ

Изчакайте един необичайно хладен ден да направите това и се уверете, че работи както  миналата година. Сериозно, не чакайте Бъдни вечер, когато няма професионалисти, които да се намерят. Проверете го рано и проверете го два пъти! Сега е добро време да смените пещта и централните въздушни филтри. Най-малкото трябва да направите това тримесечно.

След внимателно инспектиране на вашия дом за нередности, трябва да дадете приоритет на проблемните области в зависимост от спешността и, разбира се, от вашия бюджет.

 

Източник: remontira.bg

Още по темата