Още трима българи са хванати с фалшиви COVID тестове на границата с Румъния

Още трима българи са хванати с фалшиви COVID тестове на границата с Румъния


Още трима български граждани са засечени с фалшиви отрицателни тестове за коронавирус в опит да преминат границата с Румъния при „Дунав мост“. Случаят е от следобедните часове на днешния ден, съобщиха от Граничната полиция.

След като в петък са били засечени фалшиви сертификати за отрицателни COVID тестове на границата с Румъния, днес следобед други трима български граждани от Русе се опитали да преминат с нови фалшификати. Те заявили, че пътуват по работа в Румъния и от фирмата, за която работят, им дали документите, преведени на английски език.

Сертификатите обаче нямали подпис на лекар, а бланките с печата на лабораторията, от чието име са издадени, са били разпечатани на цветен принтер. Извършена е проверка и е установено, че тези хора дори не са си правили тестове. По случая се води разследване, което има за цел да установи фалшификатора.

В края на миналата седмица беше разбит офис за изработване на подобни фалшиви сертификати и от него са иззети компютърна конфигурация и принтер. Според полицията става дума за различни предприемачи, които се опитват да спечелят от ограниченията, наложени от румънска страна.

Още по темата