Кметът на Марица Димитър Иванов представи новите си заместници на последната сесия за тази година

Кметът на Марица Димитър Иванов представи новите си заместници на последната сесия за тази година

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов представи на общинските съветници новите двама заместник-кметове. Това стана на днешната сесия, която е и последна за 2020 г.
Анелия Симеонова от с. Труд ще отговаря за образованието и здравеопазването, а Николай Стаматов от с. Ясно поле – за младежта, спорта, културата и социалните дейности.
„Заедно с останалите двама зам.-кметове – Гергана Титюкова, която движи европейските проекти и инж. Петър Минков с ресор „Общинска собственост, ТСУ и финанси“, екипът на община „Марица“ вече е в пълен състав“, посочи Иванов.
Той подчерта, че и двамата му нови заместници са жители на община „Марица“ и ги помоли да кажат по няколко думи пред местния парламент за целите, които си поставят в бъдещата си работа.
„Ще се радвам със знанията си да помогна за развитието на община „Марица“ , да продължа с положителната тенденция за подобряване на образователната инфраструктура, да увелича мотивацията за учене на учениците и на децата със специални образователни потребности, както и информационно-техническите им умения, особено в настоящата ситуация. Надявам се работата ми за община „Марица“ да е успешна и ползотворна“, заяви Анелия Симеонова от трибуната на Общински съвет „Марица“.
Тя е завършила „Педагогика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като преподавател по английски език в начален курс. Омъжена, с едно дете.
„Поемам този ресор с огромно желание и хъс за работа. Ще направя всичко възможно, за да доразвия спорта във всички населени места и да разширя диапазона на социалната политика, така че да обхване повече хора. Намерението ми е да помогна на възможно най-много уязвими жители на община „Марица“ и най-голямото ми удовлетворение е да видя усмивките на лицата им. Надявам се общината да върви напред, с една крачка пред всички останали. Израснал съм в тази селищна система и тук искам да се реализирам “, подчерта Николай Стаматов.
Той е завършил „Стопанско управление“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. В продължение на 12 години е работил в ОП „Градини и паркове“ към община Пловдив. Женен, с 3 деца.
Преди приключването на сесията кметът Димитър Иванов направи равносметка на изминалата година, която мина под знака на пандемията с новия коронавирус.
„В края сме на една година, която е тежка не само за община „Марица“,  но и за България и за света. Войната, която се води в момента, е една от най-жестоките и с най-много жертви. Светът не е същият, ние самите вече не сме същите“, изтъкна кметът на община „Марица“.
Той припомни, че администрацията е инвестирала много в борбата с пандемията.
„Правим всичко възможно, така че да намалим тази зараза. Общината похарчи твърде много средства, за да запази живота и здравето на децата и жителите. Бих пренасочил целия общински ресурс, ако съм сигурен, че това ще спаси здравето на населението“, категоричен бе Димитър Иванов.
И призова хората  да са отговорни към собственото си здраве, както и към това на близките си.
„Голяма част от съветниците и администрацията преболедуваха. Почти всеки от нас има близки, познати и приятели, които загубиха тази тежка битка. Трябва да сме отговорни и да спазваме указанията на националния щаб. Затова апелът ми е при най-малкото съмнение, да потърсим лекарски съвет, който да ни даде насоки за възможно най-благоприятния изход от ситуацията“, поясни кметът на община „Марица“.
Той изрази съжаление, че голяма част от планираните общински мероприятия са били отменени.
„90% от събитията в културния календар отпаднаха. Не успяхме да проведем празниците на общината, празнувахме по един необичаен начин“, допълни Иванов.
И изрази надежда, че през идващата 2021 г. ситуацията ще се нормализира и хората ще се върнат към предишния си начин на живот.
„Надявам се, че възможно най-скоро този вирус ще бъде победен и всички ние да се върнем към нормалния си начин на живот“, изтъкна кметът на общината.
Той благодари на всички служители в администрацията и на общинските съветници за подкрепата в трудните и необичайни условия на работа и пожела весели празници на всички.
„Въпреки, че работихме с намален капацитет, изказвам огромна благодарност на администрацията, затова че успяхме да се справим със задълженията, които имаме.  Благодаря и на съветниците за доверието, търпението и за всички гласувани решения, които са в полза на жителите и за благото на община „Марица“. Искрено желая на всички Вас и на Вашите семейства здраве и успешна 2021 г. Весела Коледа и щастлива Нова година“, завърши кметът Димитър Иванов.
 

Още по темата