Румен Радев: „Да изхвърлим мафията от властта. Мутри – вън!“

Румен Радев: „Да изхвърлим мафията от властта. Мутри – вън!“


Президентът Румен Радев се присъедини към протестиращите пред сградата на президентството. „От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата“, бе призивът на държавния глава след днешната прокурорска акция на „Дондуков“ 2. 

„Българската мафия е безцеремонна. Много дълго я търпяхме. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана, но днес гневът се излива на площада. Гневът от лъжите, произвола, грабежа, рекета – всичко това, което прокуди 2 милиона българи зад граница. Това е битка за достойнството ни, за бъдещето, за природата“, каза Радев.

Той подчерта, че започва битка за европейска България. „Искам да ви припомня думи, които са мое верую от много години: Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, заяви президентът и призова на хората да не се страхуват

Румен Радев завърши речта си с думите: „Ще си върнем България. Мутри – вън!“

В сряда президентът направи специално изявление, в които заяви, че депутатът Делян Пеевски и почетният председател на ДПС Ахмед Доган не трябва да бъдат охранявани от НСО. По думите му обаче това зависи от Борисов и изпълнителната власт. „Под управлението на премиера са ДАНС и МВР, те определят дали към някое лице има заплаха. НСО само назначава охраната“, обясни Радев.

Ден след изявлението на Радев прокуратурата и СДВР проведоха акция в сградата на президентството. Секретарят на държавния глава Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев бяха арестувани. Съветникът на президента по сигурността Илия Милушев е арестуван по разследване за разгласяване на държавна тайна, което е започнало от разузнаването. В последните дни Узунов бе разпитван  и проверяван във връзка с делото за търговия с влияние, образувано заради неговата комуникация с обвиняемия по делото за незаконни отпадъци бизнесмен Пламен Бобков, който също бе задържан в четвъртък.

Очаквайте подробности

Още по темата