Добри новини за ковид обстановката в областта

Добри новини за ковид обстановката в областта

15 оздравели срещу 12 новодиагостицирани с COVID-19 на територията на Пловдивска област показва справката на РЗИ към 26.09.2020 г. Случаите с коронавирус, регистрирани в Националната информационна система, са общо 1654. Общо излекуваните са 1260.
„ Няма новодиагностицирани медици. През изтеклото денонощие в областта и Пловдив няма починали пациенти с COVID-19. От новите случаи има двама хоспитализирани –две жени – съответно от Пловдив и община Марица. Те са в задоволително състояние. Останалите болни са на домашно лечение. В отделенията за COVID-19 с доказана диагноза са 50 души. Четирима от тях остават на интензивно лечение. Новорегистрираните са на възраст от 34 до 81 години., обясни областният управител Дани Каназирева.
По данни на РЗИ осем от новодиагностицираните -3-ма мъже и 5 жени са от Пловдив, двама / мъж и жена съобщени вчера / са от Хисаря и по една жена от общините Марциа и РодопиНоворегистрираните случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от РЗИПод карантина в областта са поставени 351 лица. На домашно лечение общо са 281 лица.

Още по темата