Конфликти в БСП винаги е имало, но вече придобиват извратена форма

Конфликти в БСП винаги е имало, но вече придобиват извратена форма


„Конфликти в БСП винаги е имало, но вече придобиват извратена форма. Това води до отблъскване на нормалните граждани от изборния процес“. Това каза пред БНР Костадин Паскалев, част от група социалисти, започнали инициатива „Социалисти за устойчиво развитие на България“. 

По думите му, ако БСП иска да печели изборите, трябва да предлага в листите политици с доказан морал, професионални авторитети, които могат да формулират и отстояват политики. „Това е безспорно вярно, но тази тема беше пропусната от БСП и се опитахме да подредим своите хора в листите. Това е съществен проблем, за който вече е късно“, посочи той. 

От инициативата разработват управленска програма, която ще бъде предложена на българското общество чрез БСП. 

„Европейският път, по който се движим, прилича на българските пътища – влагаме огромни ресурси, за да покажем нещо като лустро, а всъщност да откраднем голяма част от средствата… Ако някой иска да възлага поръчки на големи фирми, в България вече има един кръг от такива фирми, които единствено биха могли по определени критерии да получат възлагането на такива поръчки. Тук става въпрос за едно арогантно поведение на хора, които не ги интересува крайният резултат, а кражбата“, допълни Паскалев. 

Костадин Паскалев е категоричен, че цялото ни общество се нуждае от диалог. „В ръцете на Корнелия Нинова е да започне диалога в БСП, в лявото пространство, да разговаря с президента, защото България се нуждае от коренна модернизация. В последните 30 години станахме държава от третия свят, а не модерна европейска държава“, категоричен е той. 

Още по темата