КАТ предупреди: Започва нова спецоперация в цялата страна!

КАТ предупреди: Започва нова спецоперация в цялата страна!

На брифинг на „Пътна полиция“ бе съобщено какви са резултатите от проведената полицейска операция срещу нарушителите на пътя през изминалите дни. „От 11 до 14 юни бе проведена операция, бяха съставени над 3000 нарушения по целия Закон за движение по пътищата. Проверени са 7500 водача – 26 са били нарушители в аварийната лента При първо нарушение – санкцията е 3 месеца без книжка, 1000 лв., при повторно – 4000 лв. и 6 месеца без книжка.
Над 50 водача са установени, че са употребили алкохол, наказани са с акт. Още 200 не за използвали обезопасителен колан. Започва нова спецоперация от утре и приключва в неделя – целта е опазване живота и здравето на лица до 18 г. Тя ще е насочена и към водачи, които отнемат предимство, не спазват знаците и пешеходците, които пресичат неправилно. Забранено е и прескачане на преградите за движение. 1.9 промила е рекордът на водач, седнал на волана.
Не се възпрепятства излизането от страната при глоби. Ако не ги е платил в срок, се отнема книжката. Само се връчват електронни фишове. Предоставяме им единствено възможност на ГКПП да заплатят глобата си, ако желаят./БЛИЦ

Още по темата