Домът на Бил и Мелинда Гейтс на брега на езерото Вашингтон струва $127 милиона

Домът на Бил и Мелинда Гейтс на брега на езерото Вашингтон струва $127 милиона

Четвъртият най-богат човек на планетата Бил Гейтс и съпругата му Мелинда ще трябва да поделят луксозното жилище на стойност 127 милиона долара, в което живееха доскоро, пише bTV.

Луксозното жилище недалеч от Сиатъл, щата Вашингтон, всъщност представлява разгърнато имение с 6100 кв. м застроена площ и има 7 спални, 18 бани, 6 кухни, киносалон, огромна библиотека, бар и дори зала с батут. Разбира се, жилището разполага и с басейн, сауна и парна баня. В двора има изкуствен поток, в който плуват пъстърви.

Жилището е известно с името Xanadu 2.0, което е препратка към филма „Гражданинът Кейн“. Семейство Гейтс купува имота през 1988 г. за 2 милиона долара и инвестира още 63 милиона, за да го превърне в едно от най-модерните жилища в света.

Съоснователят на Microsoft обяви в понеделник в Twitter, че той и съпругата му Мелинда се развеждат след 27 години брак.

Бил и Мелинда Гейтс обявиха развода си след 27 години заедно

“След дълбоки размисли и много усилия по нашата връзка, ние взехме решението да сложим край на нашия брак”, четем в поста на милиардера-филантроп.

65-годишният милиардер притежава и други имоти в САЩ. През 2009 г. той купи ранчо в щата Уайоминг, създадено през 1902 г. от Бъфало Бил. През 2014 г. Гейтс купи и ранчо в Уелингтън, Флорида.

Как Бил и Мелинда Гейтс ще поделят голямото си богатство?

Бил и Мелинда Гейтс се ожениха на 1 януари 1994 г. на хавайския остров Ланай. Двойката има един син – Рори Джон (21 г.), и две дъщери – Фийби Адел (18) и Дженифър Катрин (25).

Източник: Gospodari.com

Още по темата