Жена загуби работата си, защото от страх не пожела да се ваксинира

Жена загуби работата си, защото от страх не пожела да се ваксинира

Сервитьорка от ресторант в Ню Йорк е била уволнена от работодателя си, защото отказала да си постави ваксина срещу новия коронавирус. Причината да откаже да се имунизира била породена от притеснение, че ваксината може по някакъв начин да провали плановете ѝ да стане майка.
Служителката иска да стане майка възможно най-скоро, тъй като вече ѝ се е наложило да отложи плановете си заради избухването на пандемията. Сега обаче се страхува, че инжекцията ще повлияе на плодовитостта ѝ и ще наруши плановете ѝ да има деца в близкото бъдеще.
С приятеля ми наскоро се бракосъчетахме и възнамеряваме скоро да си направим деца. Вече отложихме тази стъпка заради пандемията и сега не сме сигурни дали ако получа ваксината това няма допълнително да усложни нещата, сподели в интервю за NBC 34-годишната Бони Якобсън.
Якобсън, която поясни, че няма нищо против ваксинирането, е била уволнена на 15-и февруари. От ресторанта разясниха, че предприемат „нова политика“, която цели да осигури безопасна работна среда за всички и „много съжаляват“ за раздялата си с тяхната служителка.
В Съединените щати работещите в сферата на ресторантьорството могат да бъдат освободени по преценка от своите работодатели, ако откажат да се ваксинират срещу COVID-19, но това е първият такъв известен случай, съобщават американските агенции./ Novini.bg

Още по темата