Саня Армутлиева няма да бъде министър на културата

Саня Армутлиева няма да бъде министър на културата

Музикалният продуцент Саня Армутлиева няма да бъде министър на културата в правителство на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Това съобщи самата тя с пост в социалната мрежа Фейсбук. Армутлиева обяви, че е отклонила номинацията още във вторник.
„Благодаря на Слави и екипа му за доверието и честта, която ми оказаха. Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят“, написа Армутлиева
Тя обяснява и причините,поради които първоначално е приела предизвикателството: „Приех, защото
вярвам, че точно липсата на култура е в основата на корупцията
и ниското ниво на функциониране на демокрацията и точно културата трябва да не е периферия, а достойно да стои в центъра на интересите на една държава.
Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и изобщо движението към цивилизация са специфични състояния на духа на обществото и са възможни единствено като общо усилие и споделени ценности. Ето защо се отказах от поста още във вторник“.
Ето и целия пост на Станислава Армутлиева:
Във вторник лидерът на „Има такъв народ“, партията, която спечели предсрочните парламентарни избори, обяви състава на правителството, което ще предложи, когато президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство. Той обаче обяви, че няма да прави никакви коалиции.
Слави Трифонов представи предложенията на ИТН за нови министри
Последваха редица коментари и възмущение от избора на някои от кадрите в правителството на Трифонов, което наложи рокади в още негласуваното от НС правителство. Заради обществената реакция лидерът на ИТН в четвъртък вече обяви, че оттегля номинацията си за министър-председател – Николай Василев. Оттеглянето на Саня Армутлиева е втората промяна в обявения екип, а днес от ИТН ще дадат пресконференция и не са изключени още промени./Вести.БГ

Още по темата