Ричард Алибегов в Пловдив: Протести в цялата страна, ако не се разберем!

Ричард Алибегов в Пловдив: Протести в цялата страна, ако не се разберем!

Тече подготовка за мащабни протести във всеки един град в страната. Те ще станат факт, ако собствениците на заведения и браншовите организации не се разберат с РЗИ. Това каза в Пловдив Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията, след като подкрепи протеста в града под тепетата.
Алибегов посочи, че не е редно собствениците на заведения да убеждават своя персонал да се ваксинира. „Първо, нямаме такова право по закон. Второ, считаме, че не е редно това да бъде само в нашия сектор. Така че каквото и да се случи в сряда на срещата с РЗИ, ние ще отстояваме нашите права и ще продължаваме да се борим. Искаме равнопоставеност“, заяви Алибегов.
Пред журналисти той коментира, че идеята заведенията да работят на 30% капацитет и до 23 часа не подлежи на обсъждане. „Невъзможно е да се работи на 30% при 100% разходи. Също така до 23 часа е невъзможно, защото означава нощният сектор да бъде затворен. Сега има лек, има ваксини. Затварянето на бизнеса не е лек срещу COVID-19“, подчерта Ричард Алибегов. /Вестник Марица
 

Още по темата